Coaching en training
 
Voor mens, gezin en hond. 

De hond als co-coach

Graag help ik mensen om de beste versie van zichzelf te worden. Soms staan er alleen dingen in de weg. Achterhalen wat die dingen precies zijn kan soms best lastig zijn. Door mijn manier van coachen gaan we praktisch aan de slag en gaan we terug naar de ervaring. Door steeds een laagje weg te pellen komen we bij het knelpunt. Maar daar stopt de reis niet. Door te oefenen en experimenteren met nieuw gedrag kun je ervaren wat een andere manier kan zijn om met situatie om te gaan. Je leert je eigen pad te bewandelen. 

Jezelf een spiegel voor houden is super spannend en soms erg confronterend. Door mijn praktische insteek, oefenen en ervaren wordt de drempel lager.

Honden zijn uitstekende hulpcoaches hiervoor. Honden leven in het hier en nu en reageren op wat er is. Honden reageren ook op het gedrag wat voor ons mensen soms niet bewust wordt geregistreerd. Wat de hond doet is reageren op dat wat er eigenlijk speelt onder alle laagjes die wij mensen erover heen leggen. Door de reactie van de hond te herkennen kan ik mensen helpen om bij hun knelpunt te komen.

Belangrijk daarbij vind ik dat de hond wordt gezien als een dier. Een dier wat reageert vanuit instinctief gedrag. Het is aan ons mensen om te kijken wat dat gedrag met ons doet. Deze verantwoordelijkheid ligt dus niet bij de hond.


Mijn aanpakt helpt je (weer) keuzes te maken vanuit je gevoel, je intuïtie. Om even stil te staan en vanaf een afstandje te kijken naar de situatie en zo te ontdekken wat jij eigenlijk wil en samen te ontdekken hoe je dat kan bereiken. Alle betrokkenen op 1 lijn te krijgen en het contact aan te gaan. Ook al is dat soms moeilijk. 

Dat wil ik ook


Workshop 'Spiegel met je hond'

Tijdens de workshop 'Spiegelen met je hond' gaan we een uur wandelen in de natuur. Het gedrag van onze honden is vaak een wisselwerking op hoe wij ons van binnen voelen. Durf jij samen met mij te kijken wat jouw hond jou te vertellen heeft? 

Voor wie is deze workshop geschikt?

  • Voor mensen die bereid zijn naar hun eigen gedrag te kijken. 
  • open staan voor nieuwe inzichten.
  • een andere kijk willen op de relatie met hun hond.
  • aan het werk durven gaan met de uitkomsten van de sessie.

Tijdens de wandeling kom je even los van jouw alledaagse drukte en stress. Door een aantal simpele opdrachtjes krijg jij van je hond feedback waar jij mee aan de slag kan. Anders dan in 'gewone' training gaat het nu niet specifiek om jouw hond maar wat jouw hond jou te vertellen heeft. Dat kan soms confronterend zijn maar de inzichten die je krijgt zijn vaak een verrijking om aan de slag te gaan met de uitdagingen in jouw dagelijks leven. 

De kosten voor de workshop 'Spiegelen met je hond' zijn 70,- euro. De workshop zal op een vaste locatie plaats vinden waar je op eigen gelegenheid heen gaat. 

Neem contact op