Coaching en training
 
Voor mens, gezin en hond. 

Samengestelde gezinnen

In een samengesteld gezin is er sprake van meerder systemen die samen leven. Verschillende normen en waarden en gewoontes. Vaak zie je dat de roze bril van de verliefdheid zorgt dat je de uitdagingen niet gelijk ziet liggen maar wanneer je in rustig vaarwater komt beginnen de irritaties vaak te ontstaan. Omdat er dan al veel gedragspatronen ingesleten zijn is het soms lastig om daar weer uit te komen. Het gesprek aan gaan om een verandering in te zetten is ontzettend lastig. Het vraagt om ook jezelf en je eigen gedrag onder de loep te nemen.

Je weet pas hoe het is als je het hebt meegemaakt. 

En dan nog heeft iedereen zijn eigen verhaal. Zelf heb ik gemerkt dat wanneer je een andere stiefmoeder spreekt je direct een onuitgesproken begrip krijgt. Begrip voor de ingewikkelde gevoelens die je soms kan hebben. Van geluk en frustraties die elkaar soms in een rap tempo opvolgen. Begrip voor het samenvoegen van twee systemen. De gewoontes, gebruiken en verwachtingen die soms mijlenver uit elkaar liggen. Begrip voor het feit dat je vaak allebei een rugzak vol ervaringen hebt. Soms fijn maar vaak ook minder fijn. Begrip dat het gevoel van biologische kinderen en stiefkinderen anders is en dat daar allerlei gevoelens bij komen kijken. Begrip dat er nog een ander persoon deel uitmaakt van je gezin en invloed heeft op je relatie.

Zoals ik al zei ben ik zelf ook stiefmoeder en heb ik ervaren hoe moeilijk en alleen het soms kan zijn. Mijn zoektocht naar passende hulpverlening die onze situatie snapte was lang en met veel frustratie. Daar wil ik verandering in brengen!

Daarom wil ik stiefmoeders/vaders en bio-ouders de mogelijkheid bieden om een stukje begrip te vinden. De stap naar hulp vragen kleiner maken. Om te helpen bij het ontdekken wat het is waar je tegen aan loopt binnen het gezin. Om de lastige onderwerpen op tafel te durven leggen en om samen de oplossingen te zoeken. Mijn aanpak is oplossingsgericht en praktisch.

Wanneer het gewenst en gepast is kan ik mijn hond inzetten tijdens de sessies. De hond zorgt ervoor dat de sfeer gemoedelijk blijft en wordt als een prettige afleiding ervaren. Honden zijn puur en reageren op wat er is. Door de juiste vraagstelling komen we samen snel tot dat waar het om gaat.

Ik wil graag contact


Zijn jullie geen samengesteld gezin maar herken je je in de eerder genoemde situatie en denk je dat mijn manier van coachen jullie kan helpen? Neem dan vrijblijvend contact op en dan kijken we samen naar de mogelijkheden.