Coaching en training
 
Voor mens, gezin en hond. 

Baby op komst programma

Een kindje krijgen is een tijd van plannen en voorbereiden. Van onzekerheden en onbekendheden. Dat geldt niet alleen voor jouw als ouder maar dat geldt ook voor je hond. Wil jij je hond graag goed voorbereiden op de komst van de baby maar weet je niet waar je moet beginnen? Doe de baby-hond checklist en kom erachter!


Het 'Baby op komst' programma geeft je de perfecte start voor jouw baby en je hond. 

Tijdens het Baby op komst programma leer je:

  • Hoe je met je partner op 1 lijn komt.
  • Je verwachtingen uit te spreken en om te zetten in afspraken.
  • Het voor je hond voorspelbaar te maken.
  • Een concreet trainingsplan opstellen voor je hond.
  • Een stappenplan maken voor de eerste ontmoeting.
  • Praktische oplossingen voor veel voorkomende vragen.
  • Daarnaast heb je een hulplijn voor al je vragen.


Dit zegt Myrthe over het Baby op komst programma:

'Via via kwamen we terecht bij Esther. Wij waren op zoek naar iemand die ons kon helpen met een fijne kennismaking tussen onze  hond en aanstaande baby. Esther heeft ons fantastisch geholpen. Haar programma is duidelijk en stapsgewijs opgebouwd wat wij erg prettig vonden. Het laat je nadenken over hele simpele dingen die toch heel belangrijk zijn in de omgang tussen baby en hond. Esther zelf is rustig en positief en neemt alle tijd voor je! We zijn heel blij met haar begeleiding en ik kan haar  iedereen aanbevelen.' - Myrthe

De perfecte start voor jouw baby en jouw hond

Wanneer er een baby op komst is dan komt er veel op je af. Er moet van alles geregeld worden. De babykamer moet in orde gemaakt worden, de kledingkast voor de kleine moet gevuld worden, er moeten allerlei stoelen en apparaten aangeschaft worden. Gelukkig kun je tegenwoordig veel informatie vinden die je kan helpen om ervoor te zorgen dat je niks gaat vergeten. Maar hoe zit dat eigenlijk met de voorbereiding van je hond? Wat heb je daarvoor nodig? En waar vindt je de juiste informatie? Je wilt immers graag een goede start voor jouw baby en jouw hond!

Weten waar je aan toe bent en weten wat er geregeld moet worden geeft overzicht en rust. Ook voor je hond is het een totaal nieuwe situatie wanneer er straks een baby in huis komt. Misschien mag je hond nu wel lekker naast je op de bank liggen maar vindt je dat straks met de baby geen fijn idee. Of misschien heb je een onzekere hond en weet je niet goed hoe je dat straks moet aanpakken wanneer je met je kleintje thuis komt. Of misschien vindt jouw hond kinderen wel zo leuk dat hij super enthousiast wordt en zich niet (meer) kan beheersen.

Ja dat wil ik


In het Baby op komst programma gaan we in op jouw persoonlijke situatie en gaan we de verwachtingen die jij hebt voor je hond omzetten in duidelijke afspraken. Zo kan je ruim op tijd je hond voorbereiden en trainen op wat er komen gaat. 

Dit zegt Jitske over het Baby op komst programma:

'Het baby - hond programma van Esther was voor ons erg nuttig. Onze hond is erg reactief en daardoor was het best spannend met een baby op komst. Maar de tips van Esther hebben ons erg geholpen.' - Jitske

Een hond die weet wat er van hem verwacht wordt is veel betrouwbaarder dan een hond die het zelf uit moet zoeken. 


De eerste ontmoeting tussen jouw baby en je hond is een speciaal moment. Dit moment gaat alleen vaak samen met de uitputting van de bevalling en alle emoties die daarbij komen kijken. Wanneer jij voor het eerst je baby aan je hond gaat laten zien is dat gewoon spannend. Mensen die zeggen dat je je daar geen zorgen over hoeft te maken willen, of jouw zorgen weg nemen, of ze zijn niet realistisch.

Er is geen enkele ouder die niet bezig is met de voorbereidingen voor de komst van de baby en die niet extra gaat opletten op de hond. En extra opletten is ok maar wat je wel graag wilt is dat het ontspannen verloopt. Om de eerste ontmoeting ontspannen te laten verlopen is het belangrijk dat jij vol zelfvertrouwen bent.

Dit zegt Anne:

'Esther heeft hart voor hond en kind. Iemand die niet alleen uit boekjes handelt maar echt nadenkt naar de belangen van het gezin en zich aanpast. Honden zijn wel toevertrouwd aan haar. Ik kan niet anders zeggen als dat Esther waar is voor een goed Kind op Komst cursus. Dankjewel voor je hulp!'

Wanneer jij vertrouwen hebt in je hond dan heeft de hond vertrouwen in jouw

Wanneer je zelf weet hoe je straks de eerste ontmoeting wil regelen is het makkelijker om ook andere mensen op de hoogte te brengen van het plan. Hoe fijn is het dat je met de kraamhulp duidelijk het plan voor de eerste ontmoeting kan communiceren en de baby en hond regels die in jullie huis gelden kan bespreken. En wat dacht je van het kraambezoek? Het baby op komst programma zorgt ervoor dat jij straks vol vertrouwen en rust kan genieten van je baby en je hond. 

Wil jij ook:

- Vol zelfvertrouwen zijn tijdens de eerste ontmoeting.

- Jouw hond voorspelbaarheid en duidelijkheid bieden.

- Helder en duidelijk kunnen communiceren over je verwachtingen.

Ik geef mij op

Opvangservice 'Baby op Komst'

Speciaal voor mensen die een kindje verwachten en het 'Baby op komst' programma hebben gevolgd biedt ik een opvangservice aan. Heb je hulp nodig met je hond voor, tijdens en/of na de bevalling dan ga ik graag met jouw/jullie in gesprek naar de mogelijkheden.

Voor deze opvangservice zal de hond bij ons in huis komen. Voorwaarde is dat hij goed kan met andere honden, max 4 uur alleen thuis kan en niet agressief is naar kinderen. Om het voor de hond zo fijn mogelijk te maken zijn er twee oefenmomenten (een dagdeel en een nacht) tijdens de zwangerschap waarbij de hond bij ons kan wennen. Wanneer de bevalling begint stuur je mij een berichtje en dan zal ik de hond binnen 4 uur ophalen. Voor de oefensessie en het ophaal moment betaal je een vast bedrag. Is het nodig dat de hond langer blijft dan zal daar per dag een vergoeding bij komen, zie tarieven.

Ik wil graag contact