Coaching en training
 
Voor mens, gezin en hond. 

Nieuwe pup in een gezin

Wanneer er een puppy in huis komt veranderd er veel. Voor de pup maar ook voor de gezinsleden. Zeker wanneer je (jonge) kinderen hebt komt de komst van een puppy ook met extra verantwoordelijkheden en risico's. Je wilt de komst van de pup graag goed voorbereiden zodat iedereen weet wat er van ze verwacht wordt. 

Tijdens mijn programma leer je:

  • Je verwachtingen uit te spreken en om te zetten in afspraken.
  • Praktische oplossingen voor veelvoorkomende vragen.
  • Wat je van je kinderen kan verwachten.
  • Hoe je in gesprek gaat met je kinderen.
  • Te denken vanuit de gezinsdriehoek.
  • Veilige en leuke activiteiten voor je pup en je kind.
  • Daarnaast krijg je een hulplijn voor al je vragen.


 Dit zegt Marieke:

'Esther kijkt op een hele prettige manier met je mee en past de inhoud van de cursus echt aan op de voor jou geldende (gezins) situatie. De informatie die ze geeft is compleet en volledig, maar tegelijk niet te veel. Ik heb er ontzettend veel aan gehad in de voorbereiding op de komst van onze pup. helemaal omdat dit onze eerste hond is. Er is zo veel informatie en je moet/kunt aan zoveel dingen denken en ik vond het super handig en fijn om samen met Esther hoofd- en bijzaken te onderscheiden. De tips zijn heel handig, gelijk toe te passen en een fijne leidraad. De spelletjes zijn leuk voor pup, baasje(s) en kind, echt een aanrader!'

 Kies voor een goeie start 

Kinderen en honden zijn allebei speels en nieuwsgierig. Hebben energie voor 10 en willen vaak dat gene doen wat op het moment zelf niet zo handig is. Duidelijke afspraken maken waarbij er rekening gehouden wordt met de behoefte van jezelf, je kind en je hond is dan belangrijk. Wanneer je vanuit de gezinsdriehoek naar de nieuwe situatie kijkt krijg je alle neuzen dezelfde kant op. Die van jezelf, je kind en je hond.

Kinderen willen vaak niets liever dan helpen en betrokken worden in het verzorgen en de opvoeding van de hond. Vaak zijn dit dingen die kinderen (nog) niet kunnen of dingen wat de hond erg spannend vindt. Je kunt dan de hele tijd je kind en je hond uit elkaar houden en de hele tijd ‘nee’ verkopen maar het kan ook anders!

Meer bruto tijd met je kinderen

Bruto tijd is de tijd dat een kind indirect met de hond bezig is. Het zijn dus activiteiten waarbij de behoefte van het kind om te helpen in de verzorging, gezien en gehoord wordt maar waarbij het ook voor de hond aangenaam en veilig blijft. Er zijn ontzettend veel leuke en fijne activiteiten te bedenken waarbij je je kind actief kan betrekken bij de verzorging van je hond (= bruto tijd) zonder dat je kind actief met de hond bezig hoeft te zijn (= netto tijd). Herken jij jezelf in de behoefte naar leuke en fijne activiteiten voor jouw hond en je kind? Dan is mijn programma iets voor jouw. Het programma staat bomvol voor leuke activiteiten voor meer bruto tijd maar ook vol met leuke en veilige spelletjes voor kinderen en honden.

Ik geef mij op


Hoe fijn is het wanneer je duidelijke afspraken kunt maken met alle gezinsleden en dat iedereen ook gemotiveerd is om zich aan deze regels te houden. Maar wat kan je eigenlijk van je kind verwachten? En als je dan met je partner duidelijke afspraken hebt opgesteld hoe zorg je er dan voor dat iedereen in huis zich ook aan de regels houdt. Hoe pak je dat eigenlijk aan? Op deze en andere vragen krijg je in dit programma antwoord. Je leert per leeftijdscategorie wat je van een kind kan verwachten. Je krijgt praktische hulpmiddelen om afspraken duidelijk en zichtbaar te maken. En je leert hoe je op een duidelijke maar vriendelijke manier met je kinderen kan communiceren. 

Uiteraard leer je hoe je jouw hond kan trainen. Je leert je hond kennen en je leert op welke risicosituaties je mag gaan letten. Het programma zit bomvol handige oefeningen voor jouw hond en je leert wat je zelf kan doen voor je hond om het voor de hond zo fijn mogelijk te maken. 

Dus wil jij:

- Je goed voorbereiden op de komst van de nieuwe pup.

- Duidelijke afspraken maken met je kinderen afgestemd op hun behoeftes.

- Op een duidelijke en vriendelijke manier kunnen communiceren.

- Een goed opgevoede hond.

- Er zeker van zijn dat je pup en je kind in vertrouwen opgroeien.


Ja dat wil ik