Coaching en training
 
Voor mens, gezin en hond. 

Angst voor honden

Angst voor honden ontstaat vaak in de kinderjaren en het duurt soms een heel mensenleven lang voordat mensen de stap durven te zetten om hulp te zoeken. 

Heb jij je leven zo aangepast dat je alle honden uit de weg gaat? Voel jij je geïsoleerd van vrienden en familie? Loop jij kilometers om wanneer een hond jouw pad kruist? En wil je daar nu verandering in brengen? Laat mij je helpen.

Ik help zowel volwassenen als kinderen die angst hebben voor honden. We gaan eerst ontdekken wat het is waar je precies bang voor bent en hoe de angst is ontstaan. Vaak komt de angst voort uit een stukje onwetendheid. Doordat het gedrag van de hond niet gezien wordt of niet begrepen wordt is het onvoorspelbaar en dat kan voor angstige gevoelens zorgen. Deze gevoelens herkennen en kunnen plaatsen is de eerste stap in jouw proces. 

Stap voor stap kan ik jou helpen om met je angst voor honden te leren omgaan zodat jij weer kan doen wat je graag wil.

We beginnen de training met leren over honden. Je gaat leren over hun lichaamstaal, hun emoties, hun natuurlijke behoeftes en heel belangrijk hoe jij terug kan communiceren met honden. Wanneer jij er aan toe bent gaan we stap voor stap oefenen met een echte hond. Eerst op afstand en pas wanneer jij eraan toe bent zetten we de volgende stap. 

Voor kinderen is het programma aangepast om op een interactieve en speelse manier de kennis over te dragen. Doormiddel van spelletjes en oefeningen gaan we samen aan de slag om een hond beter te leren begrijpen. Daarna gaan we ook praktisch oefenen met verschillende praktijkvoorbeelden. Zo leert jouw kind eerst de benodigde vaardigheden eigen maken voordat we met een echte hond gaan oefenen. 

Tijdens deze training heb jij de regie. Pas wanneer jij je prettig voelt gaan we door naar de volgende stap.

Ja dat wil ik


Dit is wat Gerry zegt over de training 'Angst voor honden'

Dankzij de professionele aanpak van Esther ben ik van mijn angst voor honden af. Voor het coaching-traject, dat zij met mij aangegaan is, verstijfde ik als ik een hond tegenkwam. Kippenvel, hartkloppingen, gejaagde ademhaling etc. En dat terwijl wandelen m'n hobby is. Samen met Esther durfde ik stapje voor stapje een hond dichtbij te laten komen. En steeds vroeg ze of ik oké was met de volgende stap. Ze leerde mij om de communicatiesignalen van honden te zien. Ik leerde dat honden mij iets willen vertellen, en meestal is dat dus dat ze mij helemaal niet interessant vinden ;).  Ik raad iedereen met angst voor honden aan ook dit traject samen met Esther aan te gaan.  Het is meer dan de moeite waard!!' - Gerry.