Coaching en training
 
Voor mens, gezin en hond. 

Kind-hond programma 'Samen groeien'

Het hebben van een hond is een prachtige aanvulling in een gezin maar brengt ook de nodige extra zorgen en risico’s met zich mee. Mijn kind hond begeleiding is er op gericht om veiliger en fijner samen te leven met meer rust in huis!

Tijdens mijn ‘Samen groeien’ programma leer je:

- (Tijdelijk) praktisch management toepassen.
- Inzicht in jullie eigen top5 risicosituaties.
- Oplossingen vinden aan de hand van de gezinsdriehoek.
- De lichaamstaal van jouw hond lezen.
- Wat de stressemmer is en hoe jij je hond hierbij kan helpen.
- Wat je van je kinderen kan verwachten.
- Hoe je in gesprek gaat met je kinderen.
- Veilige en leuke spelletjes voor jouw kind en jouw hond.


 Praktische informatie en handvatten waar je als ouder of opvoeder mee verder kan.

Kinderen en honden zijn allebei speels en nieuwsgierig. Hebben energie voor 10 en willen vaak dat gene doen wat op het moment zelf niet zo handig is. Als ouder (grootouder of opvoeder) kan je het gevoel krijgen dat je de hele dag politie agent aan het spelen bent. Je loopt te mopperen en te zuchten, hebt het gevoel dat je geen tijd hebt voor je eigen taken en de sfeer in huis is alles behalve gezellig. Dit kan anders!


Weten wanneer en hoe je (tijdelijk) praktisch management kan toepassen biedt jouw, je kinderen en hond de nodige rust. Vanuit rust kan je vervolgens kijken wat er nodig is. Wat is de behoefte van jezelf, je kind en je hond. Wanneer je vanuit de gezinsdriehoek naar een probleemsituatie kijkt krijg je alle neuzen dezelfde kant op. Die van jezelf, je kind en je hond. 

In mijn persoonlijke begeleiding leer je die behoefte om te zetten in concrete regels en stappenplannen. Je leert wat je van je kinderen kan verwachten en wat veilige en leuke activiteiten zijn om samen te doen. Je leert hoe je je communicatie met je kinderen kan verbeteren zodat je snel en adequaat kan handelen wanneer dat nodig is.Ook leer je hoe je je hond kan lezen. Je leert over stresssignalen en welke stresssignalen jouw hond inzet om duidelijk te maken wat hij voelt. Je leert wat ‘de stressemmer’ is en wat voor jouw hond een juiste methode is om die stressemmer weer te legen.

Dan kans dat jouw hond met een kind in aanraking komt is heel groot. Hoe fijn is het dat jij als hondeneigenaar weet wat je van je hond kan verwachten. Dat je weet wat jij kunt doen wanneer een situatie te veel is voor je hond. En dat je weet wanneer je ontspannen kunt genieten van de interactie tussen jouw hond en een kind. 

Leer wat jij kunt doen in die situaties dat jouw hond een kind tegenkomt

Of je nu een ervaren hondeneigenaar bent of net een nieuwe pup in huis hebt. Mijn programma is voor alle hondeneigenaren en honden die met kinderen in aanraking komen. Ook als het gaat om kleinkinderen of oppaskinderen, neefjes/nichtjes of de kinderen uit de buurt!

 Dus wil jij:

  •  Weten welke situaties voor jouw hond risicovol zijn.
  •  Handvatten krijgen wat je in die situaties kan doen.
  • Kunnen genieten en plezier maken met je hond en kinderen.
  • Weten hoe je je honden in bepaalde situaties kan helpen.
  • Weer rust in huis.
  • Een eenduidig plan in huis waarvoor iedereen gemotiveerd is.
  • Leuke en veilige activiteiten doen met je kind en je hond.
  • Je hond kunnen sturen wanneer dat nodig is. Geef je dan op voor mijn ‘Samen Groeien’ programma

Ik geef mij op


Vaak hoor je mensen zeggen ‘hij beet uit het niets’. De ervaring leert echter dat veel honden al allerlei signalen laten zien voordat ze over gaan op bijten. Door die signalen te leren lezen kun je in veel situaties voorkomen dat de hond over gaat op bijten. Stress hoort bij het leven. Vaak zie je in het contact tussen kind en hond een opstapeling van situaties die er uiteindelijk toe heeft geleidt dat de hond heeft gebeten. Van nature zal een hond er niet voor kiezen om bijten snel in te zetten. Het levert hem namelijk niks op. Een hond zal er eerder voor kiezen om de situatie te vermijden door weg te kijken of door weg te lopen. Wanneer je kindje je hond onbedoeld pijn doet of hem laat schrikken is er in eerste instantie nog niet zoveel aan de hand. Echter wanneer dit soort situaties vaker voorkomen gaat het om regelmatige stress of nare ervaringen in het contact met kinderen. Het kan zijn dat de rek er op een gegeven moment bij je hond uit is en dat hij voor zijn gevoel geen andere optie meer heeft dan over te gaan op een grom of een beet. En dat is niet wat je wilt. 

Voorkom een opstapeling van stressmomenten

 Wanneer je leert de stresssignalen van jouw hond te herkennen en weet hoe daarop te handelen voorkom je dat de stress bij jouw hond oploopt. Wil je weten hoe? Geef je dan op voor mijn 'Samen groeien’ programma.

Ik geef mij op


Kinderen willen vaak niets liever dan helpen en betrokken worden in het verzorgen en de opvoeding van de hond. Vaak zijn dit dingen die kinderen (nog) niet kunnen of dingen wat de hond erg spannend vindt. Je kunt dan de hele tijd je kind en je hond uit elkaar houden en de hele tijd ‘nee’ verkopen maar het kan ook anders! 

Meer bruto tijd met je kinderen

Bruto tijd is de tijd dat een kind indirect met de hond bezig is. Het zijn dus activiteiten waarbij de behoefte van het kind om te helpen in de verzorging, gezien en gehoord wordt maar waarbij het ook voor de hond aangenaam en veilig blijft. Er zijn ontzettend veel leuke en fijne activiteiten te bedenken waarbij je je kind actief kan betrekken bij de verzorging van je hond (= bruto tijd) zonder dat je kind actief met de hond bezig hoeft te zijn (= netto tijd). Herken jij jezelf in de behoefte naar leuke en fijne activiteiten voor jouw hond en je kind? Dan is mijn 'Samen groeien’ programma iets voor jouw. Het programma staat bomvol voor leuke activiteiten voor meer bruto tijd maar ook vol met leuke en veilige spelletjes voor kinderen en honden.

 

Ik geef mij op Wil jij:

 - Weer kunnen genieten van jouw kind en je hond.

- Er zeker van zijn dat je hond en kind met vertrouwen in elkaar opgroeien.

- Op een vriendelijke maar duidelijk manier kunnen communiceren.

- Weer plezier beleven aan je kind en je hond.

- Opnieuw rust vinden in huis.

 

 Geef je dan op voor mij kind en hond 'Samen groeien' programma


Ik geef mij op