Coaching en training
 
Voor mens, gezin en hond. 

Kindertraining 

Elk kind in Nederland komt een keer in aanraking met een hond. Honden zijn overal. Is het niet thuis dan is het misschien bij de buren, bij familie, de oppas of gewoon op straat. Het gebeurd helaas nog te vaak dat kinderen door honden worden gebeten. Dat kan anders! 

 In de kindertraining leren kinderen:

 • Hoe ze een hond op een veilige manier aaien. 
 • Dat honden gevoelens hebben.
 • Dat honden doormiddel van hun lichaamstaal hun gevoelens duidelijk maken.
 • Hoe ze hun eigen gedrag aan kunnen aanpassen om het voor de hond en zichzelf fijner te maken. 
 • Hoe ze hun gedrag aan kunnen passen zodat ze niet gebeten worden. 
 • Leuke en veilige activiteiten om samen met je hond te doen.


Naast dat hondeneigenaren de verantwoordelijkheid hebben om hun hond te leren kennen en te weten wat de risicosituaties zijn van hun hond in het contact met kinderen ligt er ook een verantwoordelijkheid om kinderen te leren over honden. Komt jouw hond regelmatig met kinderen in aanraking geef die kinderen dan op voor de kindertraining. Zo helpen we allemaal mee om het aantal bijtincidenten bij kinderen te verkleinen. 

Voorkom bijtincidenten

Tijdens de training werken we zonder hond. Kinderen en honden leren sneller en beter wanneer ze vaardigheden apart aanleren. Het is dus belangrijk om zowel een kind als een hond te leren hoe iets moet voordat ze het samen gaan proberen. 

Dat wil ik ook


Tijdens de kindertraining leren kinderen doormiddel van een praktische methode dat honden gevoelens hebben. We spreken over 5 motivaties waaruit een hond (mogelijk) een kind kan bijten en leren kinderen deze situaties te herkennen. We gaan in op situaties uit hun eigen leven en gaan samen ontdekken hoe ze hun eigen gedrag kunnen aanpassen om het contact met honden fijn en veilig te houden. 

In Nederland leren we onze kinderen allerlei vaardigheden om om te gaan met gevaarlijke situaties. We leren ze te stoppen voor het rode stoplicht en om veilig om te gaan met vuurwerk. Leren omgaan met honden om te voorkomen dat je gebeten wordt hoort ook in dat rijtje thuis. Vaak verwachten mensen dat kinderen in de omgang met honden zelf uitzoeken wat wel kan en niet kan. Maar net zo goed als dat we van een (jong) kind niet verwachten dat het een verkeersituatie kan inschatten, kunnen we ook niet verwachten dat het in kan schatten wat zijn eigen gedrag met een hond doet. Dat mogen ze leren!

Geef kinderen duidelijk gedragsregels in de omgang met honden.

Doormiddel van een praktische methode gaan kinderen oefenen hoe ze hun eigen gedrag kunnen veranderen om te voorkomen dat ze gebeten worden. Daarnaast gaan we leuke en veilige spelletjes doen die kinderen ook thuis in kunnen zetten. Van ouders wordt verwacht dat ze actief betrokken zijn bij de trainingen en de oefeningen thuis gaan herhalen. Zo kan het geleerde gelijk in de praktijk worden gebracht en blijft het beter hangen. 

De kindertraining is geschikt vanaf een leeftijd vanaf 6 jaar (jongere broertjes en zusjes kunnen eventueel aansluiten). Datum en tijden van de kindertraining zijn in overleg. Wil je graag dat ik bij jullie thuis kom voor de kindertraining? Dat kan ook! 


Ik wil dat mijn (klein)kind, nichtje/neefje, buurkinderen, oppaskinderen weten:

 Wat de reden is dat een hond (mogelijk) kan bijten. 

De gedragsregels kent voor de omgang met (onbekende) honden.

 Wat de hond doormiddel van zijn lichaamstaal ons wil vertellen.

Hoe hij zijn eigengedrag aan te passen om de kans op bijtincidenten te verkleinen.

Hoe je een hond veilig kan aaien.

Wat leuke en veilige activiteiten zijn.

 

Ik wil dat ook

 


 • ja gevoel 2
 • zoeken in de hal
 • gevoelens plus meisjes
 • diploma
 • gele pet _1
 • ja nee twijfel 2
 • rode pet
 • Huiswerk 2
 • rood